Скорошно , публикувано в The New England Journal of Medicine, изследва

...
Скорошно , публикувано в The New England Journal of Medicine, изследва
Коментари Харесай

Любителите на кафе правят 1000 стъпки повече, но губят 30 минути сън

Скорошно , оповестено в  The New England Journal of Medicine , изследва въздействието на кафето върху няколко области на здравето, в това число сърдечни аритмии, равнище на интензивност, сън и кръвна захар.

Учените откриха, че хората, които пият кафе, вършат повече крачки дневно, само че спят малко по-малко от тези, които не пият кафе.

Участниците, които са пили кафе, са имали повече преждевременни камерни контракции, тип спомагателен сърдечен темп. Проучването допуска, че пиенето на кафе въздейства на хората по друг метод и хората могат да потърсят помощ от експерт за точни рекомендации за пиянство на кафе.

Ползите за здравето от кафето

Кафето е доста известна напитка по света. Това го прави забавно за проучване. В последна сметка, щом толкоз доста хора го пият, наподобява добра концепция да се знае по какъв начин въздейства върху здравето.

Някои  предполагат, че кафето може да бъде обвързвано с по-нисък риск от смъртност. Може също да помогне за понижаване на риска от диабет вид две, затлъстяване и някои типове рак.

Въпреки това, единствено тъй като кафето носи доста евентуални изгоди за здравето, не значи, че всеки би трябвало да го пие. Начинът, по който хората употребяват кафето си, също има значение. Добавянето на сметана и захар може да анулира някои от 

Повечето изследвания демонстрират, че потреблението на кафе е обвързвана с по-добра преживяемост, по-малко сърдечно-съдова гибел, по-малко инсулти и сърдечна непълнота, по-малко хронична хипертония (докато доста висока доза изострен банкет може краткотрайно да увеличи кръвното налягане) и усъвършенствания в някои рискови фактори, като като диабет вид 2 и дислипидемия. Тези изгоди са събрани най-много от огромни наблюдателни изследвания.

Ефектът на кафето: Повече крачки, по-малко сън

Това особено изследване преглежда сърдечния темп, съня, дневния брой крачки и кръвната захар при потреблението на кафе.

Учените са присъединили 100 здрави възрастни участници в техния разбор и изследването е било рандомизирано изследване. Периодът за събиране на данни беше две седмици. Участниците носеха електрокардиограмни (ЕКГ) монитори за проучване на сърдечния темп и носеха устройства Fitbit за следене на броя на стъпките и времето за сън. И най-после, участниците също носеха непрестанен екран за глюкоза (GCM), с цел да наблюдават равнищата на кръвната захар.

След това участниците трябваше или да пият кафе в продължение на два дни, или да се въздържат от кофеин в продължение на два дни. Тези случайни назначения продължиха четиринадесетте дни, тъй че нито един участник не употребява или се въздържа от кафе повече от два дни.

Учените са желали да видят дали участниците са имали повече или по-малко преждевременни предсърдни контракции в дните, в които са пили кафе.  са спомагателни сърдечни удари, които стартират в горните камери на сърцето.

Въпреки че от време на време са доброкачествени, създателите на проучването означават, че PAC могат да допринесат за по-опасен сърдечен темп: предсърдно мъждене. Учените откриха, че пиенето на кафе не е обвързвано с повече PAC. Те също по този начин откриха, че пиенето на кафе наподобява не оказва въздействие върху равнищата на кръвната захар.

Когато пият кафе, участниците вършат приблизително към 1000 стъпки повече на ден и получават към половин час по-малко сън през нощта.

Участниците също са видели към 50% нарастване на преждевременните камерни контракции в дните на консумация на кафе. Преждевременните камерни контракции (PVC) са тип в допълнение сърдечно пердашене, произхождащ от долните камери на сърцето (вентрикули). Въпреки това не наподобява да има връзка сред пиенето на една чаша кафе и увеличените PVC.

Резултатите обаче варират измежду участниците, евентуално свързани с това какъв брой бързо те метаболизират кофеина.

Ограничения на изследването

Проучването имаше ограничавания. Първо, проучването не може да откри причинно-следствена връзка сред обсъжданите фактори. Второ, то включваше единствено дребен брой участници, всички от които бяха здрави, ограничавайки обобщенията на резултатите.

Учените също по този начин признават, че някои резултати може да са били от намаляването на кофеин при участниците или фактори, свързани с това, че изследването не е сляпо изследване.

Също по този начин бяха лимитирани от следенето на участниците по какъв начин се придържат към инструкциите и методите на проучването.

Освен това употребяваните устройства Fitbit не са клинични устройства, тъй че събирането на данни за съня е с лимитирана акуратност. Възможно е също някои от резултатите да са свързани с други съставки на кафето и да не се дължат само на кофеина.

Какво значи това за пиещите кафе?

Важно е да бъдете деликатни, когато тълкувате тези резултати. Те не демонстрират, че кафето като цяло е рисково или че хората би трябвало да спрат да го пият. По-скоро създателите на проучването пишат: „ Тези открития допускат, че индивидуализираният метод към потреблението на кафе може да бъде най-подходящият способ за установяване на резултатите върху здравето. “

Преждевременните камерни контракции (PVC) могат да бъдат рискови, само че също по този начин нормално са доброкачествени.

Въпреки че преждевременните камерни контракции (PVC) се смятат за по-важни от преждевременните предсърдни контракции (PAC), те също са много доброкачествени, изключително в случай че няма главно тежко сърдечно заболяване и в случай че не са притеснителни за пациентите, само че това нормално се случва единствено когато са извънредно чести.

Данни разкриват комплицирани и променливи резултати, които сами по себе си са разнородни от субект на субект, тъй че е добре хората да употребяват тази информация, с цел да приспособят личната си консумация на кафе, с цел да дават отговор най-добре на личните им здравни цели.

Ако човек има признаци на фона на потреблението на кафе, се предлага да понижи приема и да потърси консултация с кардиолог. Това изследване не е предопределено да извлича дълготрайни изводи, а по-скоро генерира повече хипотези, които в последна сметка могат да оказват помощ да се схванат значимите сърдечно-съдови резултати и смъртността, свързани с потреблението на кафе.


Прочети още:

  • Пиенето на кафе (дори и със захар) може да удължи живота ви
  • Ежедневното пиянство на кафе може да понижи риска от диабет вид 2
  • Безкофеиново кафе – Полезно ли е или е нездравословно?
  • С какво да замените кафето, в случай че не ви понася добре
  • Кафе с лимон за намаляване, ще ви помогне ли?
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР